Ivan Repušić dirigira Orkestrom Minhenskog radija i Zborom Bavarskog radija  • U subotu, 2. veljače u 19,30 sati u ciklusu Lisinski subotom KD Vatroslav Lisinski koncert će održati orkestar Minhenskog radija pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. Slušatelje ciklusa Lisinski subotom očekuje posebna glazbena poslastica – zborski izvaci iz opera Nabucco, Lady Macbeth, Otello, Ukleti Holandez, Lohengrin, Tannhäuser... 
    Koncert pod ravnanjem jednog od najvažnijih hrvatskih dirigenata nove generacije s njemačkom adresom odvija se uz sudjelovanje vrhunskog Zbora Bavarskoga radija i Djevojačkog zbora "Zvjezdice"!
    Repušić će sa „svojim“orkestrom – kojem je 2017., po volji samih glazbenika nakon dvogodišnje potrage, postao šefom-dirigentom – program naslovljen Fuoco di Gioia nešto prije snimiti na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkoga gostovanja izvesti u glasovitoj Herkulessaal u Münchenu.
    Repušić je operno iskustvo stjecao najprije u domovini kao šef-dirigent i ravnatelj Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, ravnatelj glazbenog programa festivala Splitsko ljeto (2006.-2009.) i Dubrovačkih ljetnih igara (2009.-2012.) te ravnajući opernim izvedbama u Hamburškoj državnoj operi, drezdenskoj Semper operi, Komičnoj operi u Berlinu, Državnoj operi u Hannoveru kojoj je i glazbeni ravnatelj – zagrebačkoj publici jamči da će biti svjedoci čudesnoga glazbenog događaja koji će dugo pamtiti!
    „Svejedno gdje sam, nastojim uvijek dati sve od sebe. Trudim se poistovjetiti se s glazbom i to podijeliti sa svojim orkestrom i pjevačima, kako bismo zajednički publici pružili nezaboravan doživljaj“, rekao je Repušić u intervjuu za Fono forum. Potvrdio je to prošlogodišnjim zagrebačkim gostovanjem s Orkestrom Berlinskoga radija i mladim Aljošom Jurinićem kao solistom.

kritike

najavljujemo...